Házi kenyér
8 fő részére
Nehézség:
közepes
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 120 dkg liszt
- 5 dkg élesztő
- 3-4 dkg só
- 25 dkg burgonya sós vízben főzve, levével együtt leturmixolva
- kb. 6 dl meleg víz
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl meleg vízben és egy csipet cukorral. Majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk, hogy kalács keménységű tésztát kapjunk. A legvégén 1 dl olajjal összedolgozzuk. A kelesztőben négyszer kelesztjük, utána lisztezett deszkán a kívánt alakra formázzuk. A tepsiben fél órát pihentetjük. Előmelegített sütőben 1 óra 15 percig sütjük, majd a legkisebb lángon 45 percig nem szabad kinyitni. Ha kisült, a tetejét vízzel átkenjük.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.