Házi kenyér

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 120 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 3-4 dkg só
  • 25 dkg burgonya sós vízben főzve, levével együtt leturmixolva
  • kb. 6 dl meleg víz

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk 2 dl meleg vízben és egy csipet cukorral. Majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk, hogy kalács keménységű tésztát kapjunk. A legvégén 1 dl olajjal összedolgozzuk. A kelesztőben négyszer kelesztjük, utána lisztezett deszkán a kívánt alakra formázzuk. A tepsiben fél órát pihentetjük. Előmelegített sütőben 1 óra 15 percig sütjük, majd a legkisebb lángon 45 percig nem szabad kinyitni. Ha kisült, a tetejét vízzel átkenjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.